למה הסכם ממון חשוב בפרק ב'?
כאשר בני זוג נכנסים לקשר זוגי בשלב מאוחר של החיים, בדרך כלל לכל אחד ואחת יש רכוש שנצבר, בין אם דירה ובין אם כספים, ילדים משלהם, והרצון לחיות יחד חיים משותפים וזוגיים, בדרך כלל אינו כולל רצון לערבב את הרכוש. להיפך, בפרק ב' בדרך כלל בני הזוג מעוניינים לשמור על הפרדה רכושית ביניהם, כאשר את ההוצאות השוטפות אפשר לנהל מחשבון משותף או נפרד.
מה מטרת הסכם הממון?
הסכם ממון בפרק ב' מטרתו להביא למצב שכל אחד מבני הזוג יידע כי הרכוש שאיתו הגיע לקשר יישמר עבורו או עבורה במקרה של פרידה אן פטירה ויגיע לאחר הפטירה לילדים. ולא פחות חשוב, עריכת ההסכם מונעת סכסוכים ומחלוקות בין הילדים של כל אחד מהצדדים לבן הזוג החדש.
לדוגמא: בהסכם ניתן להתייחס למצב בו הצדדים מתגוררים בדירה שבבעלות אחד הצדדים ולמנוע מצב שבן הזוג השני יצבור זכויות בדירה להתייחס לכך בהסכם ולהבהיר מפורשות כי אין בצעד זה להקנות לצד השני זכויות כלשהן, וכי אין בכוונתו לשתף את הצד השני בדירה. על-מנת למנוע מחלוקות עתידיות לגבי הזכויות בדירה.
איך מתבצע התהליך?
נפגשים במשרד עם שני בני הזוג, אני מסבירה את האפשרויות השונות ונותנת לבני הזוג לבחור כיצד להתנהל מבחינת הפרדה או שיתוף בקשר ביניהם, כך שכל צד ירגיש בנוח שזכויותיו שמורות. בנוסף, חשוב לערוך צוואה כדי להבטיח שכל צד יוריש את רכושו לילדיו.
הסכם ממון מאפשר הגנה משפטית וכלכלית אופטימאלית על כל אחד מכם ועל ילדיו מנישואין קודמים ו/או מערכת יחסים קודמים, לשמור ולהבטיח את זכויותיהם הרכושיות העתידיות, בשילוב עריכת צוואה רגילה, או צוואה הדדית. תוכלו להינשא או לנהל זוגיות בשנית ברוגע, כאשר אתם יודעים שיש לכם רכוש משלכם שצברתם, וכי גם הילדים שלכם מהקשר הקודם יהיו מוגנים. זה יכול לתרום ליחסים טובים גם ביניכם, וגם בין הילדים שלכם אל מול בן או בת הזוג החדש/ה שלכם.
מוזמנים ליצור קשר לייעוץ ולהכוונה בנושא.